Fiona's school de Zuiderzee is gestart in januari 2003, samen met drie andere scholen, in een set van tijdelijke noodgebouwen tot de echte schoolgebouwen klaar zouden zijn. Door eindeloze bouwvertraging schoot het niet op voor Fiona's school en groeiden ze onderhand wel uit de noodgebouwen, die ook weg moesten omdat het gebouw dat daar zou komen, wel gebouwd ging worden.
Dus toen Fiona op school startte in januari 2008, zat de Zuiderzee in bij de Neptunus. Dat kon toen nog omdat beide scholen niet zo groot waren qua leerlingen, en het gebouw van de Neptunus wel groot was. De naschoolse opvang zat in een nabijgelegen (ander) noodgebouw.
In de zomer van 2008 werd het nieuwe gebouw van de Montessorischool opgeleverd en omdat die ruimer in de lokalen zaten dan de Neptunus, is de Zuiderzee in de herfst van 2008 naar de Montessorischool verhuisd.
Dat was een prachtige locatie qua brengen en halen want dat is zo goed als naast de creche van Luca.
In de zomer van 2009 bleek dat de Montessori flink gegroeid was en meer lokalen nodig had. Daarom zijn er twee noodgebouwen in de groenstrook naast de Montessori gezet, voor de Zuiderzee. Fiona is toen na de zomer van 2009 gestart in een noodgebouw. Haar naschoolse opvang kreeg ook een plek in dat noodgebouw dus dat was mooi.
En vorige week is de Zuiderzee dan dus over gegaan naar het eigen schoolgebouw!

Fiona mocht maandagochtend op zoek naar haar nieuwe klas. We hadden een plattegrondje gekregen en dat samen uitgeplozen. Dus al snel hadden we haar lokaal gevonden. Het was ongeveer twee keer groter dan het vorige lokaal! Het lokaal kijkt uit op een ruime binnentuin van zand waar heel veel graafmachines en tractoren staan, die ongetwijfeld overdag bezig zijn met de inrichting daar.
Naast de kleuterlokalen is een speelzaal. Op de eerste etage is een dakterras waar de kleuters buiten spelen.
Opvallend is hoe ruim en hoe mooi het nieuwe gebouw is, in tegenstelling tot de noodgebouwtjes.

De school ligt nu aan de andere kant van de IJburglaan. Dat is iets verder van de creche van Luca af.
De andere kant van de IJburglaan op het Steigereiland is nog niet zo bewoond. Misschien was dat wel de reden dat de straat om er te komen, nog helemaal niet gereed was afgelopen maandag Er ligt een tijdelijke bestrating die te smal is om tweebaans te noemen. Onderhand rijdt het werkverkeer af en aan en moeten al die leerlingen met hun ouders daar wel om 830 uur zijn! Dat was dus flinke spits en goed opletten. Drie dagen later is de rijbaan verbreed en is er een stuk afgezet dmv een hek voor de voetgangers.
Verder is het nog niet duidelijk waar alle fietsen geparkeerd kunnen worden. De eerste keer vond ik om half negen mijn bakfiets bijna onder een graafmachine die probeerde te keren. De tweede keer stond mijn bakfiets achter een paar rijen fietsen die na mij waren gekomen.

Voor de naschoolse opvang was er nog iets mis met de vergunning, dus die zit nog niet in het gebouw. Ze blijven nog een paar weken in de noodgebouwen bij de Montessorischool, dus een wandelingetje vanaf school. Van de zomer gaan ze over.

Fiona vindt haar nieuwe school mooi maar is niet bijster onder de indruk. Ze vindt het wel jammer dat het nog wat kaal is. Er hangen geen knutsels aan de muren en er hangen ook nog geen vlaggetjes, foto's van de kinderen, kalenders, en dergelijke aan de muren want er is nu een streng beleid aangaande nieuwe spijkers en haakjes om de muren mooi te houden.