Om te beginnen werd de klas ingericht met een Mevrouw Helderder-hoek (met spuitbus en stofdoekjes) en een Stampertjes-hoek (met patatten en rommel). Er was een terrarium met echte kakkerlakken, hele grote!
In de loop van de tijd kwam er nog een lift bij en de boot van de heen-en-weer wolf. De kinderen hebben ook veel geknutseld: een spuitbus, een kamertje van de Petteflet van een oude schoenendoos en mooie tekeningen van Pluk met de kraanwagen.
Elke dag werd er voorgelezen uit Pluk en er was een echt Pluk-koffertje. In dit koffertje zat het boek van Pluk, twee poppen namelijk Pluk en Aagje en een schrift. De kinderen mochten om de beurt het koffertje twee nachtjes mee naar huis. De bedoeling was dan dat je in het schrift schreef wat Pluk en Aagje hadden beleefd. Fiona was helemaal trots toen ze de koffer meekreeg. Die dag ging ze bij een vriendje uit een andere klas spelen, en hij had ook de Pluk-koffer mee! En ons verhaaltje in het schrift moest natuurlijk met allerlei mooie gekleurde pennen worden opgeschreven.
Gisteren was de afsluiting van het thema: de kinderen zouden een high-tea in hun klas hebben waarbij ze allerlei lekkere dingetjes heel netjes met mes-en-vork zouden gaan eten, zoals mevrouw Helderder. Daarom heb ik woensdag met Fiona en het vriendinnetje wat te spelen was, een gemarmerde cake gebakken in de smaak vanille/ chocolade.

Na de krokusvakantie wordt gestart met het nieuwe thema: kriebelbeestjes. De eerste week gaan ze naar het insectarium in Artis.