Het was leuk om te zien dat de kinderboerderij enorm opgeknapt was. De varkens waren verhuisd naar het geitenveldje en hadden nu heel veel meer ruimte. De geiten waren nu samen met de schapen op het grote veld bij het Okura hotel achter. In het oude hok van de varkens zitten nu een paar grote konijnen. De binnen- en buitenhokken van de konijnen en cavia's waren vernieuwd.

Luca vond het direct leuk en stapte vrolijk naar binnen. Hij laat zich totaal niet afschrikken door kippen of ganzen die net zo groot zijn als hemzelf.
Als eerste mocht hij een rondje op de pony rijden. Hij zat zo stevig op het zadel en hield zich zo goed vast, dat ik hem eigenlijk niet vast hoefde te houden. En hij vond het geweldig leuk! Daarna zijn we dieren gaan kijken. Hij heeft de geitjes geaaid en vond het varken heel interessant, vooral toen die ging knorren. Toen de ezel balkte, echt een lawaai, vroeg hij aan mij: wat doe jij? Humor is het niet hoor, de zin 'wat doet hij' kent hij gewoon nog niet.
Ook zeer interessant waren de kraaiende hanen, daar heeft hij heel lang naar staan kijken.
En daarna natuurlijk nog de speeldingetjes uitgeprobeerd.

Terug naar huis kregen we een regenbui maar Luca zat heel tevreden achterop op zijn krentenbol te knabbelen. Hij heeft zijn winterjas al aan, die berenjas met oortjes op de kapunchon, en die had hij op. Bijna op IJburg vertelde hij dat hij het koud had.