Ruim te vroeg vertrokken we naar het consultatiebureau zodat Luca daar de fles kon drinken en dan vrolijk de controle in kon gaan.
We kwamen binnen in een hectiek van 6 babys die werden aangekleed of uitgekleed en filmende grootouders met een zenuwachtige moeder. Luca schreeuwde alsof hij dood ging van de honger. Daardoor verslikte hij zich bij de eerste slok en moest toen nog heel lang huilen tot hij een boer kon doen. Eindelijk kon hij lekker drinken en moe viel hij in slaap aan de fles.
Op dat moment kwam de assistente naar me toe om kattig te vragen waarom ik me niet gemeld had bij de balie. Ik wist niet dat dat moest, en aangezien ze erg streng keek, heb ik me verontschuldigd en netjes aangemeld. Het bleek dat de baby voor ons laat was, dus mochten we eerder. Halverwege de fles heb ik Luca wakker gemaakt en uitgekleed. Hij was erg vrolijk en flirtte met de arts.
Eerst werden zijn maten genomen:
gewicht: 5500 gram
lengte: 59 centimeter

Dat is goed gegroeid maar de curve buigt nu wel iets af en is dus vlakker geworden. Hij groeit minder hard dan de 50% lijn. De arts vond hem er prima gezond uit zien.
Verder was alles in orde. Ze heeft bijvoorbeeld het volgende gezien:
- hij ligt lekker ontstpannen met open vuistjes.
- met zijn ogen kan hij goed volgen.
- hij maakt heel goed contact en flirt en lacht naar je.
- hij neemt zijn hoofd een stukje mee als je hem aan zijn armen optrekt vanuit lig.
- wanneer hij onder zijn schouder wordt opgetild en hangt, zie je dat zijn schouders nog wat slap zijn en zijn hoofd wat naar voren hangt.
- zijn achterhoofd is inderdaad afgeplat aan zijn favoriete kant, we moeten hem stimuleren naar links te kijken, of recht vooruit.
- hij heeft een hele droge huid, dus lekker doorsmeren met vette creme.

Als laatste kreeg hij twee inentingen: DKTP-HiB en Pneumokokken. In elk been eentje; bij het prikken huilde hij maar daarna was hij direct weer vrolijk.

Alles is dus helemaal goed!

Ik heb Luca weer aangekleed en lekker zijn fles laten opdrinken. De rest van de dag heeft hij veel geslapen en nog wat flessen gedronken. Tot nu toe dus geen bijwerkingen en dat is heel erg fijn voor hem en ons.