Tibor gaat de komende twee maanden in Zwolle werken en dus vroeg weg smorgens. Ik zal alledrie de ochtenden Fiona naar de creche brengen. Ik had geen zin om haar met de bakfiets te brengen en dan weer naar huis te gaan om van fiets te ruilen zodat ik met mijn hybride (racefiets) naar mijn werk kan fietsen (8km).
Daarom heb ik een stoeltje achterop laten zetten bij de fietsenmaker. (hier op IJburg dus, joepie!!)

Fiona wilde graag een lichtblauwe stoel en die had hij gelukkig nog. Ze vindt het hartstikke leuk om achterop te zitten. Maar ook een beetje wiebelig en dat is waar.
Omdat ik achterop een bagagedrager heb met dunne spijlen, want heel veel spijlen, moest ik een Bobike stoeltje en die hangt met een klem aan de stang van je zadel. Het zitje zweeft dus boven de bagagedrager en de voetensteuntjes zitten weer vast aan twee stangen van de bagagedrager. Bovendien paste een en ander niet direct, dus zit er een beugel op die zadelstang en daaraan het stoeltje. Daardoor is het zwaartepunt van het stoeltje nog achter het midden van mijn achterwiel. En ook nog eens best hoog.
In de voortassen zit nog een zwaar fietsslot van een x aantal kilo dus dan voelt het soms alsof het frame resoneert op de wielen ;)

Maar het fietst goed en ze zit braaf achterop.
Binnenkort een foto...