Op dit moment maakt ze het liefste de boerderijpuzzel, zeker toch wel vijf keer per dag.
Ze kan het heel goed alleen maar vindt het erg leuk als ik ernaast zit.
Ze gooit alle stukjes eruit en 1 voor 1 worden de diertjes gepakt. Als ze de naam weet, noemt ze die erbij, of het dierengeluid. Van elk stukje weet ze precies waar het moet. Dat wist ze een paar weken terug nog niet.

Een paar weken terug pakte ze een stukje en ging ermee over de puzzel zwieren. Dan hielp ik een beetje mee en kwam hij toch in het vakje terecht. Als het gelukt was, gingen we juichen of klappen, want Fiona is snel gefrustreerd en als ze kwaad wordt, lukt het helemaal niet meer en wordt ze nog bozer.
Daarna leerde ze het stukje bij het juiste gat te houden en dan het nopje vast te houden terwijl ze hem erin probeerde te krijgen. Meestal duwde ze dan heel erg hard maar verschoof het stukje niet. Daarna ging ze ook een beetje schuiven met de stukjes om ze erin te krijgen.
Nu pakt ze het stukje, zoekt het juiste plekje, houdt het nopje vast en draait het stukje zo dat hij goed rechtop staat en dan legt ze hem er makkelijk in. Ze geeft zichzelf applaus.
Vaak maakt ze de hele puzzel op 1 stukje na en gooit dan alles er weer uit om hem nogmaals te maken. Als ze echt klaar is, maakt ze hem helemaal en legt de puzzel weer netjes in de kast of op tafel.
Puzzelen doet ze het liefste aan tafel. Dat is ook nieuw want voorheen gooide ze altijd alles van de tafel af op de grond. Nu valt er wel eens wat en dat raapt ze dan op.

File not found.
File not found.


File not found.
File not found.