We hebben van de buren een boekje te leen gekregen van een prinses die perse een zusje wil. Ze draagt allerlei argumenten aan (jongetjes stinken, jongetjes spelen zo wild). Uiteindelijk krijgt ze een broertje en is alles goed want de koning en koningin zijn zo blij met hun prinsje, want ze hadden al een prinsesje.

Nadat ik dit boekje had voorgelezen, wilde Fiona nog steeds een zusje. Een paar dagen later stonden we in de Zeeman en ik zocht sloffen voor Fiona. Twee rekken verderop hingen allemaal babykleertjes en Fiona stond ze helemaal vertederd te bekijken. Toen pakte ze een roze babyjurk en wilde die voor de baby kopen. Ik vroeg: en wat nou als het een jongetje wordt, die draagt geen roze jurk?
Ja, antwoordde ze, ik wil wel een broertje want broertjes stinken niet hoor (zoals het boekje) en toen pakte ze een blauw babypak, om te kopen. En nog een stoere broek en blauwe trui.
Het was heel lief om te zien hoe ze allemaal babykleertjes wilde kopen. Omdat er enkel nog winterkleding hing, heb ik Fiona uitgelegd dat we nog even wachten tot er zomerkleertjes zijn. En dan kunnen we ook op de echo kijken of het een jongen of meisje wordt.

Vanaf toen wilde ze dus perse een jongen.

Inmiddels kan ze er wat soepeler over denken en wil ze de ene keer een meisje en de andere keer een jongen. Gisteren vertelde ze wat de babynamen zouden moeten worden:
Meisje: Keef
Jongen: Jona of Lars (op haar creche zitten twee grote jongens die zo heten)

Ze kan ook al erg bezorgd zijn over haar speelgoed wat ze dan moet beschermen en waar de baby niet mee mag spelen. Aan de andere kant legt ze ook al speelgoed speciaal klaar voor de baby, dit zijn dan knuffeltjes.
En laatst had ze ook een heel goed idee: als de baby nou een dreumes zou zijn en dan de boerderij van de tafel zou duwen op de grond. Dan zou de boerderij kapot vallen en dan zou ze een nieuwe willen kopen maar dan een roze met groen want dat vindt ze zo mooi.