Tibor heeft nog een middag en avond in de tuin gewerkt, samen met Fiona.
Image
Image

Zo ziet het er nu uit en als alles naar verwachting gaat groeien, hebben we hier van de zomer een groen paradijsje!
Image
Hier kan je zien dat ik een mooi oud muurtje gemaakt heb. het ziet er nu nog een beetje kaal uit maar er moeten nog plantjes tussen komen. ik ben benieuwd of het mooi wordt, ik vond het in iedergeval leuk om te maken (lekker kliederen). Verder kan je zien dat er sla geplant is. Wat je niet kan zien is dat er ook rukola sla, bloemkool kerstomatjes en peterselie staat. Ik vind planten die je kan eten altijd erg leuk om te planten. Wat ook een afwijking van mij is is het kopen van zaadjes. Altijd als we naar een tuincentrum gaan moet ik zaadjes kopen. In middels hebben we een voorraad waar we wel jaren mee kunnen doen. In middels heb ik zo mijn vermoeden van wie ik die eigenschap heb. Mijn vader is bezig ze veel mogelijk zelf voorziend te worden met het verbouwen van zijn eigen eten.

Image

Maar goed met zaadjes kopen kom je er niet er moet ook geplant worden. dit keer heeft janneke dat gedaan. Een hele bak vol met paksoj. Dit vind ik een erg leuke plant want die zien er mooi uit als ze eenmaal groot worden en ik vind paksoj ook erg lekker. Janneke had het erg goed gedaan want binnen een dag af wat kwamen de eerste plantjes hun kopjes uit de aarde steken.
Dan is er nog een bak met kerstomatjes. Dit vind ik wat minder mooi plantjes vooral als ze zo lang en slungelig worden, maar er komen wel hele lekkere tomatjes aan.
En dan nog twee bakken met bloemen, stokrozen en surinamertjes.
Zoals je ziet zijn het er nogal veel, dat doen we ook altijd veel te veel. we gaan er vanuit dat de meeste wel dood gaan maar vaak gebeurd dat ook niet en dan geven we veel plantjes weg.
Image
Image
Image
Hier kan je zien hoe zielig de katjesboom er bij staat. ik moest hem tot 10 cm terug snoeien. met pijn in mijn hart, en druk van janneke is het mij gelukt om de mooie boom tot een soort verzopen stekelvarken om te knippen. als het goed is wordt het snel een stuk beter.
Image
Dit is meer janneke d'r hoek. rechts allemaal struikjes. janneke heeft er lang op gepuzzeld en de struiken zo gekozen zodat ze niet te groot en niet te klein worden. en ze hebben ook leuke eigenschappen zoals de vlinderplant. hoe klein ook er zaten meteen al een paar vlinders op. er staat ook een kogel distel, kaasjeskruid en ridderspoor.
rechts tegen het hek aan staan rozen en helemaal rechts een druif. dat is dan weer mijn terein ;). die druif moet over de pergola grooien. aan de andere kant staat nog een druif en die beklimt de pergola dan van zijn kant. ik hoop dat er snel lekker druiven aan komen.
Image
hier staan weer een paar struiken. vooral een paar die vroeg bloeien want hier kijk je van binnen het meest op uit. dan kan je als het nog koud is toch snel wat voorjaar zien aankomen. de klim plant in het hek heb ik uit gekozen en deze geeft bessen; ribes. er staat ook nog een struikje die soort gelijke bessen geeft.